DE NATUUR KAN MEER DAN JE DENKT…

 

waterverzachter

waarom kiezen voor een aqualiber waterverzachter?

Wat betekent water "verzachten"?

Een waterontharder op basis van zouten en harsen is zeker niet de baarlijke duivel, maar heeft toch heel wat nadelen… het gebruik van natriumchloride (zout), het elektriciteitsverbruik, het extra waterverbruik voor spoelingen en de inname van vloeroppervlakte zijn zeker de meest in het oog springende.

Al deze nadelen hebben we met de Aqualiber weggewerkt zodat hij in combinatie met de Cintropur koolstof- en vliesfilter de ideale ecologische partner is voor perfect uitgebalanceerd water. De Aqualiber zorgt ervoor dat kalkafzetting en roestvorming geen kans meer krijgen en beschermd de leidingen, huishoudelijke toestellen en bovenal uw gezondheid optimaal. In combinatie met de Cintropur duofilters, een Belgisch kwaliteitsmerk, behandelen we het water op vlak van smaak- en geurbeleving. Chloriden, pesticiden en microplastics krijgen zo geen kans meer om de waterkwaliteit nadelig te beïnvloeden.

Indien u water wenst te gebruiken vanuit een particuliere bron is het toevoegen van een extra filter op basis van ultraviolet licht een must om uw water bacteriologisch te gaan desinfecteren. Ook hier biedt Cintropur de meest ideale oplossing. De trio-filters van Cintropur zijn zowel op vlak van gebruik als qua onderhouds-vriendelijkheid toonaangevend.

 

Vraag gerust meer info als u water wenst te gebruiken vanuit een particuliere bron.

Hoe werkt onze AQUALIBER?

Het leidingwater komt niet altijd op de meest zuivere manier binnen in uw woning. Ondanks het prima werk dat de watermaatschappij verricht, is er altijd sprake van vervuiling door transport. Vooraleer het water uit jou kraan komt legt het een hele weg af, dikwijls door niet aangepaste leidingen. Ook de binnenleidingen van jou woning zijn zelden helemaal vrij van residu en andere zwevende delen die door de drukverschillen mee vrijkomen.

Ook qua smaak- en geurbeleving kan er dikwijls nog extra aandacht nodig zijn vooraleer je wil overschakelen op kraanwater om dagdagelijks te drinken. Voor de Aqualiber plaatsen we daarom steeds een actief koolstoffilter voor de smaakbeleving en een vliesfilter om de zwevende delen op te vangen om zo zorg te dragen voor de levensduur van de Aqualiber.

Doormiddel van magnetohydrodynamica* of kortweg MHD gaat het water een traject door de Aqualiber afleggen op basis van centrifugale bewegingen en magnetisme. De structuur van het water kan op deze manier gewijzigd worden en zorgt ervoor dat kalk zich niet meer kan binden met het H2O (water).


* het fundamentele concept achter magnetohydrodynamica (MHD) is dat magnetische velden stromingen kunnen induceren in een bewegende geleidende vloeistof, die op zijn beurt de vloeistof polariseert en het magnetisch veld zelf verandert.

WATER ZONDER CHLORIDE PESTICIDE MICROPLASTICS ROEST ...

Scroll naar boven