Een correct ventilatiesysteem is onontbeerlijk in een hedendaagse woning. Met de strenge normen in het achterhoofd kunnen we niet voorbij een comfortabel ventilatiesysteem dat uw gezondheid respecteert.
Woningen zijn vandaag zo optimaal geïsoleerd dat het aanvoeren van verse lucht en het afvoeren van vervuilde lucht niet meer via kieren en gaten kan. In dat geval dienen we beroep te doen op een degelijk ventilatiesysteem.
AIRLIBER® is ontwikkeld om te functioneren in combinatie met ventilatie C en ventilatie D-systemen. Door hier nog een warmtepompboiler of warmtepomp aan toe te voegen maakt ons systeem deel uit van hét ideale eco-systeem voor uw woning.

AIRLIBER® werkt samen en is aansluitbaar op elk merk van warmtepompen of warmtepompboilers. Ons systeem blinkt uit in eenvoud, maar vooral in degelijkheid en plaatsingsgemak.

AIRLIBER® wordt geïnstalleerd samen met een ventilatieunit, die eenvoudig gezegd bestaat uit verdeelunits van waaruit tubes worden geleid naar luchtafvoer- en luchttoevoerboxen in de afzonderlijke ruimten.

Een belangrijke kostenbesparing is te realiseren als u ons systeem aanbrengt op één bouwlaag. U kan dan op het gelijkvloers opteren voor plafondroosters en op de eerste verdieping kiezen voor vloerroosters. Zo realiseert u een mooie besparing op installatietijd en budget.


met dank aan WALL+
voor de 3D rendering

AIRLIBER® is reeds in duizenden Europese woningen geïnstalleerd en sinds de introductie meer dan tien jaar geleden is het gebruik ervan gestaag toegenomen, dit dankzij de snelle en eenvoudige installatie zonder dat speciaal gereedschap nodig is.

Traditionele luchtverdeelsystemen nemen veel ruimte in beslag en maken vaak speciale bouwconstructies onmogelijk.

AIRLIBER® elimineert dit probleem, dankzij de afmetingen en de flexibiliteit van de buizen.

VOORDELEN

 • flexibele en ruimtebesparende oplossing
 • snelle en eenvoudige montage met een kliksysteem
 • maatvast en corrosiebestendig kwaliteitsmateriaal
 • eenvoudige regeling van het luchttoevoervolume
 • gering gewicht
 • luchtdicht
 • gemakkelijk te reinigen
 • gemakkelijk te hanteren en te transporteren
 • voorkomt het verplaatsen van geluid van kamer naar kamer

ONZE AIRLIBER® PRODUCTEN

AIRLIBER® TUBE

Het eenvoudig gebruik

Een flexibele oplossing voor het transport van toe- en afvoerlucht door de woning.

De buizen zijn speciaal ontwikkeld voor ventilatiesystemen en kunnen worden geïnstalleerd in verschillende bouwonderdelen, zoals:

 • in de isolatielaag
 • de gegoten betonnen vloeren of betonnen plafonds
 • boven verlaagde plafonds
 • onder vloeren met voldoende ruimte om de buizen te dragen

De buizen bieden vele voordelen in vergelijking met de traditionele spiraalbuisoplossingen. De installatie neemt niet veel tijd in beslag, er is geen speciaal gereedschap zoals bv: een slijpmachine nodig, en de buizen zijn gemakkelijk te installeren in kleine ruimten.

Deze flexibiliteit betekent dat de buizen kunnen worden gebruikt in vele situaties waarin traditionele kanalen niet kunnen worden gebruikt, vanwege de beperkte ruimte en de smalle leidingtrajecten.

De buizen kunnen vlot worden gebogen met een kleine radius (Ø75 mm: 27 cm | Ø90 mm: 30 cm) en dankzij de connectoren kunnen de 50 meter lange tubes naadloos verlengd worden.

Het unieke kliksysteem maakt een snelle en probleemloze installatie mogelijk.

Dankzij het unieke, gepatenteerde AIRLIBER® kliksysteem kunnen alle buizen van het luchtverdeelsysteem zonder gereedschap worden gemonteerd, dankzij het speciale ontwerp van de connectoren op de distributie-, afzuig- en toevoerluchtkasten.

De connectoren zijn zo ontworpen dat ze passen op zowel  Ø75 mm en Ø90 mm buizen, wat zorgt voor een stabiele, afgedichte verbinding.

AIRLIBER® VERDEELUNIT

De verdeelunit verzamelt de buizen met toe- en afvoerlucht en voert de lucht van en naar het ventilatieapparaat.

De verbinding tussen de unit en de verdeelkast kan worden gemaakt met een AIRLIBER® Sonoflex connector. Sonoflex is een flexibele connector met een thermische en geluidsabsorberende isolatie.

De robuuste verdeelunits die geproduceerd zijn uit aluminium verzinkt materiaal en geïsoleerd zijn met 25 mm geluidsisolerend materiaal om een stille overgang naar de AIRLIBER® tubes te garanderen.

De verdeelunit kan worden gemonteerd aan plafonds, boven verlaagde plafonds, of in betonvloeren.

AIRLIBER® WAND- EN VLOERBOXEN

AIRLIBER® ventilatie bestaat uit een unieke combinatie van wand- en vloerboxen om de gebruiker de meest flexibele ervaring aan te bieden.

Ze zijn net als de verdeelunits vervaardigt uit een aluminium verzinkt materiaal.

Zowel luchttoevoer- als luchtafvoerboxen bestaan in vloer-, wand- als plafondmontage met telkens de mogelijkheid om te opteren voor een ventiel of een rooster als afwerkstuk.

Alle uitvoeringen zijn beschikbaar met 1, 2 of 3 connectoren, afhankelijk van het benodigde luchtvolume.

Binnen in de boxen kan een debietregelaar geïnstalleerd worden die in zeven standen kan worden ingesteld om de meest optimale luchtdoorvoer te garanderen.

AIRLIBER® AFZUIG- EN AANVOERVENTIELEN

AIRLIBER® ventielen zijn nauwelijks zichtbaar in de ruimte. Ze hebben een geringe hoogte, waardoor ze een goed effect hebben.

Een aanvoerventiel en een afvoerventiel hebben duidelijk een ander doel en zijn dan ook verschillend van elkaar. Hoewel ze qua formaat en model sterk op elkaar lijken dienen ze beiden om de luchtstromen vlot aan te voeren of af te zuigen, wat duidelijk een andere functie blootlegt.

De kleppen worden gemonteerd in de luchttoevoer- of luchtafvoerboxen, zowel in het plafond als in de wand.

 

AIRLIBER® INOX ROOSTER

De AIRLIBER® inox rooster zijn elegante luchtinblaasroosters met traliewerk en benadrukken de stijlvolle architectuur van de woning met een modern ventilatiesysteem.

Het rooster wordt gemonteerd in de luchttoevoerboxen in plafond, wand of vloer en bestaat in twee formaten.

Het luchttoevoerrooster heeft een 2 mm hoge en 15 mm brede omranding met een rechte rand.

AIRLIBER® SONOFLEX

Flexibele kanaalaansluiting met thermisch-akoestische isolatie.

Een eenvoudige en gemakkelijke verbinding tussen het ventilatieapparaat en de verdeelunits. Is eventueel ook te gebruiken tussen de unit en afvoerlucht en buitenluchtinlaat.

Door het geperforeerde binnenkanaal kan de isolerende laag het geluid dat in het ventilatieapparaat ontstaat dempen en absorberen.

Een beschermfolie bedekt het isolatiemateriaal om erosie ervan te voorkomen. Bovendien beperkt het de thermische uitwisseling tussen de aangevoerde lucht en de buitenomgeving en vermijdt het de vorming van condens tijdens het koelen.

AIRLIBER® HULPSTUKKEN

Om de plaatsing te vereenvoudigen of te zorgen voor een perfecte afstelling hebben we een aantal hulpstukken in ons gamma opgenomen.

Kanaalconnectoren maken het makkelijk om zonder gereedschap de tubes te verbinden.

Ook een debietregelaar, die in zeven standen is in te stellen maakt ons product uniek.

Eindkappen en montagebeugels maken ons gamma compleet.

AIRLIBER® IS EEN NIEUW PRODUCT VAN SENFINA BV

GA NAAR ONZE WEBSHOP VOOR ALLE ARTIKELS.

Scroll naar boven